Како додаток на денешниот предлог за ручек ја избравме оваа салата. Малку поинаква од она на што сме навикнати, но сепак вкусна. Добар апетит!

Капрезе салата

By Гастронаутка Published: July 28, 2012

  Како додаток на денешниот предлог за ручек ја избравме оваа салата. Малку …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Исечкајте ги доматите и сирењето на плочки и наредете ги скалесто во чинијата за сервирање.
  2. 2.Помеѓу плочките вметнете неколку ливчиња свеж босилок. Доколку сакате, можете босилокот ситно да го исечкате и да го испрскате одозгора.
  3. 3.Посипете малку сол врз доматите, а потоа врз целата чинија испрскајте малку маслиново масло и малку Балсамико.