Кога сме веќе кај јагодите, да искористиме уште малку од сезонава додека времето ептен не ни ја расипало и да поуживаме во совршениот вкус на овој пијалок со свежи јагоди.

Млеко и јагоди

By Гастронаутка Published: May 16, 2012

  Кога сме веќе кај јагодите, да искористиме уште малку од сезонава додека …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Ставете ги сите состојки во блендер и измешајте ги убаво.
  2. 2.Во високи чаши ставете по 2-3 коцки лед, а потоа додајте ја смесата, но така да наполните само 3/4 од чашите.
  3. 3.Додадете кисела вода за чашите убаво да се наполнат. Измешајте со цевка.
  4. 4.Украсете ги чашите со ливчиња од свежо нане и послужете.