Јапонскиот забар Hideki Vatanabe експериментирајќи со материјал за изработка на забни протези, успеал да направи  тавче кое благодарение на термодинамиката само ја меша содржината која е ставена во него. Креативниот изумител дури и го патентирал својот пронајдок наречен “Kuru Kuru Nabe” што во буквален превод значи “Тавче во круг во круг”. Во видеото ќе видите дека навистина функционира!