Прекрасна и вкусна баклава, на која додатокот од лешниците и фстаците и даваат посебен шмек. Одличен спој на вкусови кои мора да го пробате, препорачува Наташа.

Баклава со фстаци

By Наташа Алексовска Published: October 27, 2013

    Прекрасна и вкусна баклава, на која додатокот од лешниците и фстаците и …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во свареното млеко измешајте гриз, варете додека да се згусне. Потоа оставете да се олади. Во оладената смеса додадете мелени лешници и мелени фстаци.
    2. 2.Смесата убаво измешајте ја. Спојте две кори, премачкајте ги со растопен маргарин и прекријте со уште една кора.
    3. 3.По должина на кората ставете фил и завиткајте во ролат.
    4. 4.Исечете ги ролатите и наредете ги во намастена тепсија. На крај баклавата премачакајте ја со преостанатиот маргарин и печете ја баклавата додека не добие убава златно-жолта боја.
    5. 5.Топлата баклава прелијте ја со оладена глазура. За глазура- сварете шеќер и вода. Пред крајот додадете лимон исечен на тркалца.