А што велите за малку маринрано пилешко месо за денешниот ручек? Можете да го дополните со малку варен ориз, или мешан зеленчук запржен на путер, или пире или варен зеленчук или…… Пријатно!

Бело пилешко со балсамико

By Гастронаутка Published: August 1, 2012

    А што велите за малку маринрано пилешко месо за денешниот ручек? Можете …

    Ingredients

    Instructions

    1. маринада балсамико1.Убаво истолчете го лукчето со солта додека не се добие хомогена смеса. Во мало тенџерче ставете го лукот, оцетот, шеќерот и неколку гранчиња исечкан рузмарин и оставете ја маринадата на оган да врие додека количината не се намали отприлика дупло. Кога маринадата ќе се олади, додадете го сенфот кој претходно сте го растопиле во виното и се убаво измешајте.
    2. маринирање2.Со маринадата сега натопете ги пилешките гради, посипете одозгора со уште малку рузмарин и оставете ги во фрижидер да отстојат барем 1 час.
    3. 3.Печете ги во грил тава на умерена температура се додека пилешкото месо не омекне.