Можеби сме досадни со рецепти со тиквички, но што да правиме кога овој период ги има највусните кои можат да се купат за речиси ич пари. Денес решивме да направиме нешто понетипично, но во истовреме крајно вкусно – бисквит тиквички со кашкавал. Мјами!

Бисквит тиквички

By Гастронаут Published: August 22, 2012

    Можеби сме досадни со рецепти со тиквички, но што да правиме кога овој …

    Ingredients

    Instructions

    1. Изрендан кашкавал и тиквички1.Изрендајте го кашкавалот. Тиквичките добро измијте, а потоа и нив изрендајте ги. Исцедете им ја вишокот течност. Ставете ги тиквичките во мал сад и додадете малку сол и брашно. Измешајте и оставете да постојат 10 минути.
    2. Додаваме млеко2.Во поголем сад ставете брашно, прашок за пециво и малку сол. Додадете коцка путер и со прсти издробете го. Истурете една шолја млеко, додадете ги изренданите тиквички и кашкавалот.
    3. Спремна смеса3.Убаво промешајте ги сите состојки, најдобро со раце се додека не добиете фина компактна смеса од која ќе можат да се прават топчиња со неправилна форма.
    4. Потготвен плех за печење4.Загрејте ја рерната. Плехот обложете го со хартија за печење. Направете топчиња од смесата и рамномерно распоредете ги.
    5. Дегустација5.Печете околу 10 минути, се додека рабовите не добијат златно кафена боја. Послужете ги топли.