Овие брускети се направени од лепче кое за приготвување не бара месење. Ставете ги сите состојки, замешајте, оставете да одстои и печете. Веднаш штом е готово отворете си некоја соина паштета по ваш вкус и добивате одличен појадок или можеби вечера.


За подготовка на вкусни рецепти потребни се квалитетни продукти, затоа ние ги користевме производите на Виталиа

Брускети со соина паштета

vitalia

By Мигусто Published: April 29, 2013

  • Prep: 18 mins
  • Cook: 45 mins
  • Ready In: 1 hr 3 mins

Овие брускети се направени од лепче кое за приготвување не бара месење. …

Ingredients

Instructions

  1. Замесено тесто1.Во подлабок сад измешајте ги сите состојки (квасецот не мора да е стасан, но би било добро да го растопите во вода за да може подобро да се измеша).
  2. Тесто спремно за печење2.Покријте го садот со пластична фолија и влажна кујнска крпа и оставете ја смесата да стои најмалку 15 часа. Најдобро е да го замесите од вечер, а да го печете следниот ден. Можете да ја чувате смесата и во фрижидер, но извадете ја околу 2 часа пред да го печете лепчето.
  3. Метален сад за печење3.Металното подлабоко тенџере со капак во кое ќе го печете лебот ставете го да се загрева во рерната на 220 степени. Откако ќе се загрее добро, извадете го тенџерето и истурете ја смесата за лебот директно во него.
  4. Пресечено лепче4.Затворете го капакот и печете околу 30 минути. Потоа тргнете го капакот и печете уште 15-20 минути на отворено за да добие убава боја.
  5. Испечено лепче5.Извадете го лепчето, завиткајте го во сува кујнска крпа и оставете го да се олади добро пред да го сечете.
  6. Брускети со соина паштета6.Послужете ги брускетите намачкани со паштета, и додадете малку маслинки или свежи домати од страна. Забелешка: Лепчето направено од овие состојки тежи околу 750 г.