Има ли нешто подобро од десерт кој се спрема на брзина и при тоа не бара ниту печење! Нема посебни подготовки се што ви фали е малку време и желба да приготвите нешто вкусно. Ви останува само да обрнете внимание на изборот на квалитетни состојки и тоа е тоа. Добар апетит.


За подготовка на вкусни рецепти потребни се квалитетни продукти, затоа ние ги користевме производите на Виталиа

Брзи колачиња што не се печат

By Мигусто Published: May 2, 2013

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 20 mins

Има ли нешто подобро од десерт кој се спрема на брзина и при тоа не бара …

Ingredients

Instructions

  1. Подготвена смеса за колачињата1.Измешајте ги снегулките и измелете ги. Измешајте ги сите состојки во подлабок сад додека не добиете компактна смеса.
  2. Подготовка на бисквитите2.Половина од смесата развлечете ја со сукало во кора дебела околу 5 мм, а потоа со калапчиња вадете различни форми. Од другата половина на смесата направете бомбички.
  3. Брзи колачиња што не се печат3.Растопете го чоколадото, а потоа со кесичка на која сте направиле мало дупче цртајте шари или пак целосно или делумно потопете ги колачињата во чоколадото. Забелешка: Од овие состојки излегуваат околу 35 колачиња.