Прекрасни пишии за секој ден, за доручек, ручек или вечера, со ајварче и чајче за милина. Уште еден супер предлог од нашата драга читателка Наташа Алексовска од Куманово кој ние сигурно ќе го пробаме, и тоа во прва прилика.

Брзи пишии

By Наташа Алексовска Published: October 23, 2013

    Прекрасни пишии за секој ден, за доручек, ручек или вечера, со ајварче и …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во подлабок сад се става брашно,потоа се додава кисело млеко,сода бикарбона,сол и прашок за пециво.
    2. 2.Се замесува меко и мазно тесто. Тестото се расукува во поголема кора со дебелина од 1 сантиметар.
    3. 3.Расуканата кора се сече по должина на ленти,а потоа и попреку накосо за да се добијат форми на баклава.
    4. 4.Добиените баклавчиња се пржат во загреано масло,а потоа се редат на кујнска хартија за да се исцеди вишокот маснотија од нив.
    5. 5.Пишиите се послужуваат со сирење и со чаша јогурт или пак со кисело млеко.