Има ли нешто поубаво од тоа да ги изненадите најблиските од фамилијата со домашно приготвен бурек за појадок? Мирис кој ги отвора апетит и ве тера секогаш да земете парче повеќе.

Бурек со сирење

By Мигусто Published: July 29, 2013

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 50 mins

Има ли нешто поубаво од тоа да ги изненадите најблиските од фамилијата со …

Ingredients

Instructions

  1. Поставување на првите кори1.Округлата тава за печење добро намачкајте ја со масло. Ставете две кори така да барем половина од кората да фати надвор од тавчето. Намачкајте ги за да не се исушат.
  2. Гужвање на првата кора2.Водата измешајте ја со маслото и додадете сол. Со ова, добро попрскајте ја следната кора, згужвајте ја и ставете ја во тавата.
  3. Згужвани три кори3.И двете следни кори попрскајте ги, згужвајте ги и ставете ги во тавата за печење.
  4. Додавање на сирење4.Одозгора наросете од здробеното сирење и попрскајте со течноста.
  5. Втор слој кори5.Продолжете со редење на згужваните гори, по иста постапка, се додека не ги потрошите сите.
  6. Послед слој кори6.Последната кора се реди рамно, се попрскува со течноста и бурекот се затвара со двете најдолни кори.
  7. Бурек спремен за печење7.Доколку ви остане вишок од течноста, истурете ја врз готовиот бурек.
  8. Бурек со сирење8.Печете во загреана рерна, на 180 степени, околу 30-тина минути. Имајте добар апетит!