Супер летна варијанта на чизкејк кој не се пече. Слободно употребете и некое друго овошје ако не сакате малини и обидете се да се задржите само на една чашка во денот.

Чизкејк со малини

By Гастронаутка Published: August 10, 2012

    Супер летна варијанта на чизкејк кој не се пече. Слободно употребете и …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во подлабок сад добро измешајте ги мелените кекси со путерот и со две лажици шеќер. Кога смесата ќе се издначи убаво, распределете ја на дното и околу страните на чиниите или чашите во кои ќе го послужите десертот (да се добие како тенка коричка).
    2. 2.Во друг подлабок сад измешајте го шеќерот со кората од лимоните. Потоа додадете го маскарпонето и екстрактот од ванила и мешајте со миксер додека смесата убаво не се соедини.
    3. 3.Слатката павлака изматете ја настрана а потоа додадете ја во смесата со сирењето. Измешајте добро. На крајот додадете ги издробените (изрендани, истолчени) малини и повторно се добро промешајте.
    4. 4.Наполнете ги чашките со филот така да кората од кекси биде наполно прекриена и оставете ги во фрижидер да отстојат барем 2-3 часа пред послужување. За декорација, испрскајте малку мелени кекси одозгора и ставете по неколку малинки во секоја чашка.