Едноставeн, лесен, интересен но и необичен колач… Рецептот ни го испрати нашата читателка Борка Тодорова.

Чизкејк

By Борка Тодорова Published: November 17, 2012

    Едноставeн, лесен, интересен но и необичен колач... Рецептот ни го испрати …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Рерната се загрева на 180 степени. Калапот за торта се обложува со хартија за печење (не заборавајте и ѕидовите на калапот да ги обложите).
    2. 2.Во сад се дроби бисквитот и се меша со циметот и малку растопениот путер. Смесата се става во калапот за торта и се обликува дното на колачот.
    3. 3.Во друг сад се топи чоколадото на пареа. Маскарпонето ( и без нервоза, го има во скоро секој супермаркет и тоа на рафтовите каде стои најчесто павлаката) се меша со изренданата кора од портокали или лимон и со шеќерот. Во смесата се додава стопеното чоколадо и јајцата.
    4. 4.Целата смеса се истура врз бисквитот и се пече 40-тина минути.
    5. 5.Пред сервирање колачот треба да биде добро изладен. Се послужува со парчиња портокал (или друго овошје) и прав шеќер.