Чоколадо и банана е секогаш добра комбинација на која ретко кој може да му се одолее. Затоа и ние денес се почестивме со нешто слично и ги изедовме овие преслатки залачиња до последно. Дефинитивно еден од нашите топ фаворити за брз десерт.

Чоко-банана залачиња

By А.А. Published: September 10, 2012

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 0 min
  • Ready In: 15 mins

Чоколадо и банана е секогаш добра комбинација на која ретко кој може да …

Ingredients

Instructions

  1. Исечкана банана1.Најпрвин исечкајте ја бананата на крукчиња со дебелина од околу 1 сантиметар.
  2. Исечкано суво овошје и апетисани2.Исечкајте го сувото овошје и апетисаните.
  3. Стопено чоколадо3.На пареа стопете го чоколадото (или во микровална) и измешајте го со нутелата.
  4. Натопена банана во чоколадо4.Со помош на 2 виљушки, бананата натопете ја во чоколадото.
  5. Наросени со суво овошје и апетисани5.Наросете ги со суво овошје и апетисани и оставете ги на решетка да се оладат.
  6. Сервирани чоко-банана залчиња6.Чоко-банана залчињата до пред сервирање, чувајте ги во фрижидер.