Мали, слатки и неодоливи – и благодариме на нашата читателка Ивана Талеска за овој рецепт.

Чоколадни бејлис топчиња

By Ивана Талеска Published: December 19, 2012

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 5 mins
  • Ready In: 25 mins

Мали, слатки и неодоливи - и благодариме на нашата читателка Ивана …

Ingredients

Instructions

  1. 1.Искршете го чоколадото на парчиња и ставате го во голем сад.
  2. 2.Хоплата и Baileys-от ставате ги во сад и загревај те ги на оган додека смесата не почне да врие. Откако ќе почнат да се појавуваат првите меури тргнето го садот од оган.
  3. 3.Веднаш откако ќе ја тргнете смесата од оган, со истата смеса полејте го искршеното чоколадо и константно мешајте додека чоколадото не се стопи и не се добие хомогена смеса.
  4. 4.Добиената смеса ставете ја во фрижидер да се олади и стврдне, околу 20 минути.
  5. 5.Откако ќе се олади смесата извадетеја од фрижидер и со помош на лажичка формирајте топчиња.
  6. 6.Измешајте го какаото и мелените бисквити.
  7. 7.Топчињата извалајте ги во смесата од какао и бисквити и ставете ги во мињони и оставете ги уште половина час во фрижидер.
  8. 8.Доколку сте љубител на млечно чоколадо, слободно заменете го темно чоколадо. Просечно излегуваат по 35 парчиња. ДОБАР АПЕТИТ!!!!!!!