А што велите да се разблажиме со една ваква чоколадесто-сладолесто-нескафеста комбинација? Супер десертче, нема што!

Чоколаден колач со нескафе

By Гастронаутка Published: August 2, 2012

    А што велите да се разблажиме со една ваква …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 190 степени. Во подлабок сад изматете го путерот со кафеавиот и обичниот шеќер додека не се изедначи смесата, а потоа додадете ги јајцата и ванилиниот шеќер и мешајте уште малку.
    2. 2.Во посебен сад измешајте го брашното, нескафето, содата и солта, а потоа додавајте малку по малку во смесата со брашно и матете постојано.
    3. 3.На крајот додадете ги парчињата чоколадо, измешајте полека со лажица и распоредете ја смесата во тавче за печење кое претходно убаво е намастено со путер или маргарин и посипано со брашно.
    4. 4.Печете околу 20-тина минути, или додека тестото не биде готово. Откако малку ќе се олади (но додека е сеуште топло) извадете го тестото од тавчето и пресечете го на коцки.
    5. 5.Секоја коцка ставете ја во посебна чинија за послужување, одозгора ставете една топка сладолед (ние користевме карамела) и испрскајте со малку мед и чоколаден прелив.