Вкусен, ароматичен и чоколаден алкохолен пијалак со вотка. Коктел кој особено ќе им се допадне на понежниот пол. Чоколаден ликер идеален за секоја прилика.

Чоколаден „Марс“ ликер

By Тетка Биберче Published: April 16, 2013

  Вкусен, ароматичен и чоколаден алкохолен пијалак со вотка. Коктел кој …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Чоколадите „Марс“ искршете ги на парченца и растопете ги на пареа. Мешајте се додека не се растопат. Карамелата ќе се растопи последна.
  2. 2.Тргнете ги растопените чоколатца од оган, и внимателно, со константно мешање, истурајте од вотката. Мешајте се додека не добиете фина, хомогена течност.
  3. 3.Сервирајте го чоколадниот ликерот во чаши за мартини чии краеви сте ги намокриле и извалкале во какао или шеќер.