Секој кој имал прилика да ја проба оваа торта, искоментирал дека оваа една од највкусните кои досега ги вкусил. Веднаш следува она стандардното дај рецепт и слично.На сите љубители на чоколадо им ја препорачувам оваа едноставна за подготвување, чоко торта која мами да ја лапнете цела.

Чоколадна торта

By Тетка Биберче Published: November 7, 2012

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 50 mins

Секој кој имал прилика да ја проба оваа торта, искоментирал дека оваа …

Ingredients

Instructions

  1. Подготовка на темниот фил1.ВО сад, на пареа, растопете го чоколадото заедно со путерот и шеќерот. Додадете го и чоколадниот ликер.
  2. Изматени јајца2.Во друг сад, со помош на миксер изматете ги јацата.
  3. Помешани двете смеси3.Изматените јајца додадете ги во смесата со чоколадото и со дрвена лажица промешајте.
  4. Обложено тавче со алуминиумска фолија4.Округлиот садот за готвење, на кој му се отстрануваат страните, завиткајте го во алуминиумска фолија. Дното обложете го со мрсна хартија.
  5. Спремно за печење5.Смесата претурете ја во округлиот сад. Садот ставете го во подлабок плех за печење во кој сте истуриле неколку чаши вода и печете 30 минути на 180 степени.
  6. cokoladna-torta6.Во сад, измешајте ја водата заедно со какаото и шеќерот во прав. Оставете да зоврие, па со топлиот сируп прелијте ја тортата. Добар апетит!