Лесни, брзи и најнормално и ненормално вкусни… Невообичен вкус кој го дава рогачевото брашно ке доведат до тоа да бидат омилени на оние кои го обожаваат рогачевото брашно…

Чоколадни рогач бомбици

By Лилјана Илиева Published: March 2, 2013

    Лесни, брзи и најнормално и ненормално вкусни... Невообичен вкус кој го …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејта ја до вриење павлаката заедно со рендана кора од портокал, тргнете го садот, поклопете и оставете околу 5 мин,. да мирува како би кората пуштила својата арома.
    2. 2.Чоколадата ситно исекцкајте ја за да се после лесно стопи.
    3. 3.Слатката павлака повторно загрејте ја до точка на вриење и прелијте ја преку чоколадата или наједноставно - тргнете го садот и додајте во врелата павлака чоколадата, на собна температура веќе омекнатиот маргарин, медот и 2-3 лажици брашно од рогачот. Измешајте ја оваа смеса до нејзина хомогеност. Додадете ги ситно сецканите смокви и бадемите, повторно измешајте. Покријте го садот и оставете да се излади и да се стегни смесата, околу 2 часа.
    4. 4.Кога смесата веќе е оладена добро и се овозможува да се прават топчиња, со лажичка црпете од смесата и оформете ги топчињата, а потоа валкајте ги во брашното.
    5. 5.Забелешка: доколку во моментот немате бадем, слободно ставете ореви, нема некоја битна разлика во вкусот.