Зошто обично еспресо кога можете да направите пикантно коктелче зачинето со ликер од чоколадо. Брз и едноставен рецепт за инстант утринско будење.

Чоколадно еспресо

By Гастронаут Published: December 3, 2012

    Зошто обично еспресо кога можете да направите пикантно коктелче …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја водата до точка на вриење. Додадете ги кесичките кафе. Промешајте. Потоа додадете го ликерот од чоколадо.
    2. 2.Во меѓувреме изматете ја хоплата додека не добиете фина шлаг пена.
    3. 3.Подготвеното кафе префрлете го во мали чашки и со лажица внимателно ставете од шлаг пената. Треба да добиете два слоја.
    4. 4.Одозгора наросете малку какоа во прав за декорација.