Црно бел ролат кој многу едноставно се прави, а е есктремно вкусен и многу декоративен. Одличен за сите прилики, особено како додаток со шолја кафенце. Ја имате нашата препорака, направете го и нема да зажалите. Добар апетит.

[sws_scrollable_basic columns=”4″] [/sws_scrollable_basic]

Црно-бел ролат

By Тетка Биберче Published: April 8, 2014

    Црно бел ролат кој многу едноставно се прави, а е есктремно вкусен и многу …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во длабок сад, брашното измешајте го со шеќерот, прашоко за пециво и какаото.
    2. 2.Во смесата додадете млеко, масло и мармалад и се добро изматете.
    3. 3.Тавата за печење (30x40 см) доколку не е силиконска, обложете ја со хартија за печење. Истурете ја смесата и печете на 180 степени околу 7-9 минути.
    4. 4.Подгответе го филот: млекото загрејте го, додадете го шеќерот, брашното и ванилата и постојано мешајте со маталка се додека не се згусне.
    5. 5.Филот тргнете го настрана, оставете го малку да се олади и додадете го путерот претходно исечкан на коцки. Мешајте се додека не се растопи путерот. Филот оставете го да се олади.
    6. 6.Врз испечената чоколадна кора, подеднакво распоредете го филот. Бидејќи кората е елеастична, лесно се витка, така да нема потреба претходно да ја свиткате кората.
    7. 7.Готовот ролат оставете го да се олади, наросете шеќер во прав, исечете го и сервирајте го.