Нека секој ден ви биде ден одбележан со љубов… Затоа не чекајте и изненадете ја околината со овие преубави еклери со форма на срце……

Црвени еклери Срце

By Тетка Биберче Published: February 14, 2013

    Нека секој ден ви биде ден одбележан со љубов... Затоа не чекајте и …

    Ingredients

    Instructions

    1. Подготовка на еклерите срце1.Во сад, ставете ја водата, маслото и солта да зовријат. Тргнете го садот настрана и додадете брашно мешајќи постојано. Додадете лажица какао за готвење и црвена боја за готвење.
    2. Готова смеса за еклери2.Оставете смесата малку да се олади и во неа додадете ги јајцата едно по едно. По потреба, (ако јајцата се мали) додадете уште едно јајце. Мешајте се додека смесата не се хомогенизира.
    3. Срциња од еклери3.На тава за печење, на мрсна хартија, со готварски шприц (и со помош на прсти), направете срца, но внимавајте да оставите поголемо растојание бидејќи при печење растат.
    4. Испечени срца4.Печете во добро загреана рерна на 220С, околу 20-25 минути или се додека еклерите не поруменат.
    5. 5.Со миксер, изматете ја слатката павлака, додадете шеќер и ванила. Испечените еклери пресечете ги на пола и наполнете ги со филот. По желба, растопете чоколадо за готвење и прелијте. Добар апетит!