Секогаш кога гледам филм или добра серија, а можеби и некој интересeн натпревар добивам желба да грицнам нешто. Затоа инспирирана од мојата потреба ви препорачувам една фина црвена, солена грицка која се топи во уста. Ви треба само уште пивце  и  фино друштвенце.

Црвени крекери со сирење

By A.A.З. Published: December 22, 2012

    Секогаш кога гледам филм или добра серија, а можеби и некој интересeн …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 210 степени. Плехот за готвење обложете го со хартија за печење.
    2. 2.Во поголем сад измешајте го брашното заедно со солта, пиперот и црвен пипер. Путерот исечкајте го на коцкици и ставете го во садот. Мешајте со миксер се додека не добиете еднолична смеса.
    3. 3.Ставете го изренданиот кашкавал или сирењето и повторно добро измиксирајте.
    4. 4.Во смесата додадете една жолчка и лимонов сок и мискајте се додека не добиете компактно тесто.
    5. 5.Тестото замотајте го фолија во и ставете го во фрижидер да одстои 20- тина минути.
    6. 6.Потоа исукајте го тестото што е можно потенко и со чаша или со модли за колачи направете ја посакуваната форма.
    7. 7.Секој крекер боцнете го повеќепати со виљушка за да тестото не набабри. Премачкајте ги со белка, а по желба можете да ги посипете со црвен пипер.
    8. 8.Печете десетина минути се додека не добијат златна кафена боја.
    9. 9.Со овие состојки излегуваат од прилика 25 крекери.