Овие коцки навистина изгледаат фантастично. Со нив може да декорирате колачи, да ги искористите како засладувач на некој вкусен овошен коктел или пак само како десерт.

Декоративни шеќерни коцки

By Гастронаут Published: July 11, 2013

  Овие коцки навистина изгледаат фантастично. Со нив може да декорирате …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Ставете го шеќерот во поголем сад. Во друг помал сад измешајте ја водата со екстрактот и бојата за готвење.
  2. 2.Потоа течноста додадете ја во шеќерот и убаво измешајте за да добиете еднолична смеса. Ако шеќерот е премногу сув додате уште малку вода. (смесата треба да изгледа како влажен песок)
  3. 3.Секое калапче добро наполнете го со влажниот шеќер. Натапкајте и оставете го да се исуши најмалку неколку часови.
  4. 4.Потоа многу внимателно извадете ги шеќерните коцки и оставете ги повторно да се сушат. Најдобро преку цела ноќ.