Оваа манџа е една од најомилените во нашиот дом, а супер излегува и со пилешко и со телешко месо. Оваа варијанта со Фант ја направивме за првпат и бевме многу задоволни како излезе. Пробајте и вие!

Динстано свинско

By Александра Зелениковска Published: June 6, 2013

    Оваа манџа е една од најомилените во нашиот дом, а супер излегува и со …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Месото исечете го на помали парчиња, морковите на тркалца, а пиперката и доматот на ситни коцки.
    2. 2.Ставете го месото да се пржи директно во тенџере, а откако ќе ја смени бојата, додајте ги морковите, доматот, пиперката и шампињоните и оставете да се пржи уште 5-6 минути.
    3. 3.Додајте го виното и водата, може и помалку од 500 мл, поклопете го тенџерето и оставете го да се динста барем 1 час.
    4. 4.Кога месото ќе омекне, растворете го Фантот според упатството на ќесичката и додајте го во манџата. Оставете се да зоврие, па тргнете го од шпорет. За гарнир можете да употребите варен ориз или мешан обарен зеленчук.