Ако сте љубителите на ликерот Бејлис, овој рецепт совршено ќе ви послужи за да си го приготвите во домашни услови. Едноставно за спремање, а вкусот е речиси идентичен како и оригиналот.

Домашен ирски ликер

By Гастронаут Published: February 3, 2014

    Ако сте љубителите на ликерот Бејлис, овој рецепт совршено ќе ви послужи …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Чоколадото искршете го на парченца и ставете го во сад на пареа да се растопи.
    2. 2.Потоа додадете го инстант кафето и половина од вискито и убаво промешајте.
    3. 3.Додате кондензирано мелко и лажичка ванила екстракт. Потоа ставете ја слатката павлака. Промешајте за да добиете фина кремаста течна смеса.
    4. 4.Ликерот оставете го во фрижидер на половина час, а потоа е спремен за дегустација.