Валентина Крстевска после многу обиди да подготви домашно лепче со гооолеми шуплини внатре, конечно го најде вистинскиот начин да успее во нејзините настојувања. Еве како:

Домашен леб

By Валентина Крстевска Published: February 21, 2013

    Валентина Крстевска после многу обиди да подготви домашно лепче со …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во длабок сад ставете ги сувите состојки и убаво измешајте ги.
    2. 2.Додајте ги маслото и водата и мешајте со миксер најмалку 5 минути с`е додека тестото не се одвои од садот. Со намрсена рака обликувајте го тестото како топка,прекријте го со фолија, одозгора ставете подебела покривка и оставете го на топло да стасува околу 1 час.
    3. 3.Лесно премесете го тестото 3 пати (без многу гмечење).
    4. Лепче - Валентина 24.На побрашнета подлога премесете го тестото,обликувајте форма по ваша желба и оставете го на побрашнета подлога да стаса уште еднаш,околу 40-тина минути. По околу 20-тина минути откако сте го оставиле тестото да стасува, вклучете ја рерната на 250 степени, а во неа поставете го и садот во кој ќе се пече лебот за да се загрее.
    5. Лепче - Валентина5.Внимателно поставете го тестото на врелиот сад, ставете го да се пече дваесетина минути, а потоа без да го покривате, оставете го да се лади.