Зар има нешто подобро од палачинки со Нутела крем? Има:)! Палачинки со домашна Нутела. Еве еден сладок рецепт за највкусниот чоколаден крем со кој ќе ги импресионирате вашите пријатели. Мјамииии.

Домашна Нутела

By A.З. Published: November 21, 2013

    Зар има нешто подобро од палачинки со Нутела крем? Има:)! Палачинки со …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 180 степени. Лешниците распоредете ги во еден слој на хартија за печење и печете ги во загреана рерна 12-тина минути. Кога ќе добијат кафеава боја и лушпата ќе се оддели од нив, значи дека се готови.
    2. 2.Веднаш штом ќе ги извадите од рерна, со помош на чиста крпа отстранете им ги лушпите и оставете ги да се изладат.
    3. 3.Во меѓувреме, стопете го чоколадото на пареа или во микровална печка. Мешајте се додека не добиете компактна маса и оставете ја да се поолади.
    4. 4.Изладените лешници измелете ги најмногу што можете (се додека не се претворат во ситен прав). Потоа додадете масло, шеќер,какао за готвење, ванила и малку сол. Заедно мешајте се додека не добиете еднолична смеса.
    5. 5.Со помош на миксер, во смесата од лешници додавајте по малку од растопеното чоколадо. Миксирајте се додека смесата не се соедини и добие мазна структура.
    6. 6.На крај, ставете ја Нутелата во тегла и бидете трпеливи додека се олади. Домашната Нутела има рок на употреба до две недели. Сигурни сме дека ќе изедете пред да и помине рокот на употреба.