Фамилијарно обожаваме грицки, морам да ви признаам. Особено кога имаме друштво, или кога се гледа филм, едноставно не може да се помине без крцкавиот звук на нешто што се грицка. А бидејќи ја сакаме и аромата на мајчина душичка, овие крекери ни дојдоа како совршена закуска. Единствено што веднаш ги снема, па сфативме дека мали дози дефинитивно не се за нас :).

Домашни крекери со мајчина душичка

By Гастронаутка Published: September 18, 2013

    Фамилијарно обожаваме грицки, морам да ви признаам. Особено кога имаме …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 220 степени, заедно со тавчето за печење. Измешајте ги сите состојки во подлабок сад и месете додека не добиете убаво и компактно тесто.
    2. 2.Поделете го тестото на три дела, а потоа од секој дел расукајте што е можно потенка кора и тоа врз парче хартија за печење.
    3. 3.Пред да печете, намачкајте ја површината на секоја кора со малку масло и попрскајте со уште малку мајчина душичка и нежно притиснете за да се залепат.
    4. 4.Префрлете ја хартијата за печење врз загреаното тавче и печете ја секоја кора посебно додека не стане златеста (околу 8 минути). Изладете ги корите, искршете ги на помали парчиња и послужете ги со некој сос).