Мадлени се познати француски традионални мали колачини во форма на школки. Супер десер кој најчесто се јаде како додаток со кафе или чај. Се приготвуваат многу едноставно, особено ако ги следите инструкците од видеото. Затоа фаќајте се за работа и викајте ги пријателите на попладневна чаенка со колачиња.