Ако мислевте дека не е изводливо сами да направите домашно маскарпоне сирење, погледнете го оваа видео и самите ќе се уверите дека не треба да сте некој посебно вешт кулинар за да успеете во оваа намера.  Сосема сме сигурни дека ќе направите превкусно домашно маскарпоне  кое секако би требало да го искористите за да направите феноменално тирамису.