Не знаеме дали овој рецепт го има смислено некоја Донка или е кратенка од Македонска тава или нешто слично, ама нашата читателка Драга која ни го испрати рецептот вели дека е одличен. Ние се сложуваме 🙂

 

Донка тава

By Драга Коларовска Китанова Published: June 19, 2013

    Не знаеме дали овој рецепт го има смислено некоја Донка или е кратенка од …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во тава се ставаат компирите, црниот патлиџан, пиперките, кромидот, а ренданите патлиџани заедно со 250 мл вода се ставаат на оган да провријат.
    2. 2.Се посолува и се става малку вегета. Откако добро ќе провријат на површината на тавата се става оризот и по 15-тина минути се става лесна запршка со малку брашно, масло и црвен пипер.
    3. Потпечена тава3.Се истура одозгора и се става во рерна да се потпече. Печеме околу половина час.