Во едно минутно видео, уредникот на популарната страница saveur.com ќе ви покаже два едноставни начини на сечкање морков. Едниот на покрупни парчиња прикладни за супи, варива и за печење и на многу тенки парченца техника која е позната кај професионалните кувари како жилиен.