Зошто обични коцки лед, кога можете едноставно да направите совршено колоритни ледчиња кои се идеални во комбинација со вашиот омилен коктел. Ако наскоро планирате да правите летна журка тогаш имате доволно време да ги направите овие егзотични коцки. Ви треба неколку основни состојки, како лимон, зрнесто овошје, рузмарин, нане или било што друго по ваша желба и ќе добиете импресивен резултат. Ставете ги состојките во пластичните формички за лед, налијте вода и тоа е тоа.

Егзотични ледени коцки

Егзотични ледени коцки

Егзотични ледени коцки

Егзотични ледчиња
Финален резултат 🙂