Никогаш не е доцна да го промените начинот на исхрана. Ако досега сте одбивале да јадете брокула, ве советуваме да му дадете барем уште една шанса на овој потценет, но многу вкусен и здрав зеленчук. Го имаме вистинскиот рецепт за вас.

Фритата со брокула

By Тетка Биберче Published: October 3, 2012

    Никогаш не е доцна да го промените начинот на исхрана. Ако досега сте …

    Ingredients

    Instructions

    1. Сварена брокула1.Брокулата исчистете ја. Сварете ја во солена вода околу 5 минути. Исцедете ја и исплакнете ја со ладна вода.
    2. Подготовка на смесата за пржење2.Во поголем сад, изматете едно јајце и додадете брашно, пармезан, млеко, лук, сол и црн пипер. Смесата добро изматете ја.
    3. Смеса со брокула3.Во истата смеса, додадете брокула и со помош на виљушка, изгмечете ја брокулата за да се соедини со смесата.
    4. Пржење на смесата4.Во сад за пржење, загрејте масло за готвење. На добро загреано масло со лажица истурете малку од смесата и пржете ја неколку минути од двете страни.
    5. Фритата со брокула5.Испржените фритати исцедете ги на кујнска хартија и сервирајте ги.