Добро друштво, неколку ладни пива, домашни фурнари и мезе. Зар има нешто подобро од ова. Рецептот е феноменален, доволна причина уште денес да ги поканете вашите пријатели да ги дегустираат овие домашни фурнарини со болоњезе сос.

Фурнарини со болоњезе сос

Подравка

By Мигусто Published: May 22, 2013

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 60 mins

Добро друштво, неколку ладни пива, домашни фурнари и мезе. Зар има нешто …

Ingredients

Instructions

  1. Подготовка на тестото1.Замесете о тестото. Во сад измешајте ги сите потребни состојки за подготовка на тестото и месете се додека не добиете фина, компактна смеса. Тестото покријте го и оставете го да нарасне околу 30 минути.
  2. Расукано тесто2.Стасаното тесто поделете го на 3 дела и секој дел тенко расукајте го.
  3. Сечење на фурнарините3.Со помош на ноже за сечење пица, исечете го тестото на тенки стапчиња (за полесно, тестото првин префрлете го во плех за печење, па потоа сечете го).
  4. Наросени со сусам и сол4.Префрлете ги стапчињата во намастен плех за печење и оставете ги да одморат 10-тина минути. Пред печење, намачкајте ги со малку вода и масло и наросете со сусам, сол и црвен пипер. Печете
  5. Подготовка на ФАНТ сосот болоњезе5.Подгответе го сосот: содржината на кесичката истурете ја во 200 мл млака вода и мешајте се додека сосот не зоврие.
  6. Подготвен сос со фурнарини6.Со постојано мешање, гответе го сосот на тивок оган околу 5 до 10 минути т.е. се додека сосот не ја добие потребната густина. Сервирајте. Добар апетит!