Крцкави гирици се секогаш добар избор за вкусно предјадење или за вечерна закуска. Сосот од павлака и бело лукче ќе ви го зголеми апетитот, што гарантира дека оваа порција рипчиња ќе ја снема на брзина. Уживајте.

Гирици во сос од павлака

By Гастронаут Published: July 17, 2012

    Крцкави гирици се секогаш добар избор за вкусно предјадење или за …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Добро измијте ги гириците. Исчистете ги и остранете им ги главите.
    2. 2.Измешајте го брашното, солта и можете да додадете некој зачин по ваш вкус.
    3. 3.Извалкајте ги гириците во брашното, а потоа испржете ги во врело масло за јадење.
    4. 4.Направете сосче од павлаката и белото лукче. (по желба можете да испечете и неколку компири како додаток)
    5. Гирици со сос5.Се служи топло. Добар апетит.