Се што Лилјана ќе ни испрати е просто прсти да излижеш и полн погодок, а кога во рецептот уште има и Фант – е тогаш не можеме да кажеме ништо друго освен …… МММММ ФАНТастично :)

Гулаш со печурки

By Лилјана Илиева Published: June 27, 2013

    Се што Лилјана ќе ни испрати е просто прсти да излижеш и полн погодок, а …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Исчистете ги печурките, исечете на половина или четвртина (зависно од големината).
    2. 2. Сланината, кормидот и пиперката исечете ги на коцки. Доматот за кратко ставете во врела вода, извадете и олупете го, исечете го на долги парчиња.
    3. 3.Пропржете ја сланината, додадете го кромидот и пиперката, пржете околу 2 минути. Додадете ги печурките и пржете околу 5 мин.
    4. 4.Потоа додадете ги црвениот пипер, сол, црниот мелен пипер, мајчината душичка - оставете целото тоа заедно да крчка околу 15-20 мин.
    5. 5.На крај додадете го магданосот и згуснете со растворениот Фант за гулаш и паприкаш. Сервирајте со пире од компир.