Иако температурите не му одат во прилог на летото, не е сомневаме дека горештините наскоро ќе ни станат дел од секојдневието. Како подготовка за нив, ви предлагаме да го пробате овој прекрасен и освежителен безалкохолен коктел (кој може малку и да се “зачини“).

Ѓумбир со лимета

By Гастронаутка Published: May 15, 2013

    Иако температурите не му одат во прилог на летото, не е сомневаме дека …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Ситно изрендајте го ѓумбирот, а ливчињата нане исечкајте ги на крупни парчиња.
    2. 2.Ставете ги сите состојки (освен ледот) во блендер и мешајте се додека не се добие убава компактна смеса.
    3. 3.Наполнете високи чаши (за бело вино) со лед, околу 1/3 од чашата и истурете ја смесата одозгора.
    4. 4.Украсете ги чашите со ливчиња од свежо нане.
    5. 5.За оние кои сакаат малку “позачинети“ пијалоци, во ова совршено се вклопува малку вотка или џин.