Денес правиме едно интересно предјадење. Полнети домати со моцарела и јајце. Едноставен рецепт кој нема да ви одземе многу време, а верувајте дека ќе уживате во вкусот на овој деликатес.

Полнети домати

By Гастронаутка Published: July 24, 2013

    Денес правиме едно интересно предјадење. Полнети домати со моцарела и …

    Ingredients

    Instructions

    1. Внимателно исчистете ја внатрешноста1.Загрејте ја рерната на максимум. Отсечете ги врвовите на доматите и внимателно исчистите ја внатрешноста.
    2. 2.Во секој домат ставете малку моцарела, едно парче сланина и пиперче.
    3. 3.Нежно притиснете ги состојките за да паправите место за јајцето. Скршете ги јајцата и наполнете ги доматите. Внимавајте да не ви се разлие јајцето наоколу.
    4. 4.Полнетите домати печете ги 10- тина минути. Пота извадете ги од рерна, ставете пармезан одозгора и вратете ги да се допечат уште 5 минути.
    5. Финална декорација5.Кога ќе бидат готови ставете црн пипер и декорирајте со босилок и свежо пиперче.