Зачинети печурки со кашкавал наш денешен предлог за вкусно и брзо подготвено предјадење. Ви треба уште сосче, некое омилено по ваша волја и тоа е тоа.

Гурмански полнети печурки

By Гастронаут Published: August 9, 2012

    Зачинети печурки со кашкавал наш денешен предлог за вкусно и брзо …

    Ingredients

    Instructions

    1. Подготовка на печурките1.Измијте ги печурките, (потоа добро исушете ги на кујнска хартија) и одстранете им ги дршките.
    2. Погдотовка на филот2.Загрејте ја рерната на 200 степени, а во меѓувреме направете го филот. Во еден сад ставете го кашкавалот, презлата, исечканиот лук, нането и магданосот. Зачинете со сол и црн пипер. Убаво измешајте.
    3. Полнење печурки3.Со мала лажичка наполнете ги сите печурки со овој фил. Одозгора наросете малку кашкавал, ставете неколку капки маслиново масло.
    4. Печурки спремни за печење4.Откако сите печурки ќе бидат наполнети ставете ги во плех подмачкан со маслиново масло (може да користите и хартија за печење). Печете 25 минути, додека не добијат фина боја, а филот не се растопи.