Не е се во коктелот, има нешто и во начинот како ќе го послужите. Малку фантазија во сечењето на јаболките и во редењето на ситно овошје на стапчиња и добивате нешто за кое сите ќе зборуваат со денови. Уживајте!

И уште една сангриа

By Гастронаутка Published: July 17, 2012

  Не е се во коктелот, има нешто и во начинот како ќе го послужите. Малку …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Во поголем сад ставете ги виното, ликерот и шеќерот и мешајте додека шеќерот не се стопи.
  2. 2.Додадете ги боровниците и јаболката исечкани со модли за колачи (за да биде порепрезентативен коктелот). Ставете го во фрижидер убаво да се олади.
  3. 3.Околу 1 час пред да го послужите коктелот, набоцкајте ги ситните овошја на стапчињата и ставете ги во ладилник кратко да се замрзнат. Ставете по едно замрзнато стапче во секоја чаша и послужете.