Погледнете ја фотографијата и ќе ви стане јасно зошто ги обожаваме овие бакнежи. Превкусни мали шарени залачиња приготвени од интегрално брашно кои се идеален додаток со кафе или чај. Мигусто совет-можете бакнежите да ги посипете со малку шеќер во прав пред да ги наполните со џем.


За подготовка на вкусни рецепти потребни се квалитетни продукти, затоа ние ги користевме производите на Виталиа

Интегрални шарени бакнежи

vitalia

By Мигусто Published: April 26, 2013

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 30 mins

Погледнете ја фотографијата и ќе ви стане јасно зошто ги обожаваме овие …

Ingredients

Instructions

  1. Состојки за подготовка на бакнежите1.Измелете ги снегулките во машинка за мелење кафе или во блендер (можете и да ги истолчите).
  2. Подготовка на бакнежите2.Измешајте ги сите состојки во подлабок сад додека не добиете компактна смеса.
  3. Бакнежи спремни за печење3.Од смесата правете топчиња со големина на орев и редете ги во тавче обложено со хартија за печење. Со рачката на дрвена лажица или со врвот на прстот направете длабнатинка во средината на секое топче.
  4. Сервирани бакнежи4.Печете ги бакнежите во загреана рерна на 180 степени околу 15-20 минути.
  5. Интегрални шарени бакнежи5.Откако ќе се оладат, наполнете ја длабнатинката на секое колаче со малку диетален џем Виталиа или со какао крем. Забелешка: Од овие состојки излегуваат околу 25 колачиња.