Уште еден прекрасен рецепт во категоријата и здраво и опасно вкусно. Овие интегрални соленки се подготвуваат навистина брзо и едноставно, а освен што се здрави имаат феноменален вкус. Одлични во моментите кога сакате да грицнете нешто. Добар апетит.

[sws_scrollable_basic columns=”4″] [/sws_scrollable_basic

Интегрални соленки

By Тетка Биберче Published: March 12, 2014

    Уште еден прекрасен рецепт во категоријата и здраво и опасно вкусно. Овие …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во пластичен сад, измешајте го интегралното и ржаното брашно. Додадете прашок за пециво и сол по потреба.
    2. 2.Семките, сусамот и лененото семе, во мелница за кафе, измелете ги и додадете ги во смесата со брашно.
    3. 3.Во блендер, ставете ги маслинките, јајцето и маслото и добро избледирајте. течната смеса додадете ја во смесата со брашно.
    4. 4.По желба, наместо да блендирате, можете маслинките ситно да ги исечкате и да ги додадете во брашното, заедно со едно јајце и масло.
    5. 5.Смесата мешајте ја додека не се соедини, завиткајте ја во фолија и оставете ја во фрижидер минимум половина час.
    6. 6.Одморената смеса, на малку набрашнета површина, расукајте. Сечете долгнавести форми.
    7. 7.Ставете ги врз тава за печење обложена со хартија за печење, и соленките печете ги во загреана рерна, на 200 степени, околу 15 минути.