Зарем има нешто повкусно од тазе испечени соленки кои шират неодолив мирис и отвораат апетит! Дефинитивно нема, ќе речат мераклиите на домашно приготвено пециво. Мигусто ви препорачува задолжително да ги пробате, верувајте ќе станат едни од вашите омилени.


За подготовка на вкусни рецепти потребни се квалитетни продукти, затоа ние ги користевме производите на Виталиа

Интегрални соленки

vitalia

By Мигусто Published: January 6, 2017

  • Prep: 1 hr 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 1 hr 45 mins

Зарем има нешто повкусно од тазе испечени соленки кои шират неодолив …

Ingredients

Instructions

  1. Топчиња соленки1.Замесете тесто од сите состојки и оставете го да отстои 30-тина минути. Потоа тестото поделете го на топчиња (со тежина од околу 40 г секое) и оставете ги да отстојат уште 30-тина минути.
  2. Формирани интегрални кифлички2.Секое топче ставете го на хартија за печење, покријте го со проѕирна фолија и расукајте го во што е можно потенка кора. Потоа кората завиткајте ја во форма на тенка кифла.
  3. Сервирани интегрални соленки3.Стапчињата наредете ги во тавче врз хартија за печење, премачкајте ги со смеса од 100 мл вода и 1 супена лажица брашно и посипете ги со интегрален сусам Виталиа.
  4. Сервирани интегрални соленки4.Печете ги во загреана рерна на 200 степени, околу 15 минути. Забелешка: Од овие состојки излегуваат околу 20-тина стапчиња.