Лубеницата е фантастична кога е свежа, ама ни ова нејзино издание не е ништо помалку добро. Пробајте го следниот пат (место сладолед).
Изгребана лубеница
By August 5, 2012
Published:Лубеницата е фантастична кога е свежа, ама ни ова нејзино издание не е …
Ingredients
Instructions
1.Исечкајте ја лубеницата на парчиња, а лиметите исцедете ги. Ставете ги во блендер парчињата заедно со сокот, додадете го шеќерот и мешајте додека смесата не се изедначи (како густо сокче).
2.Истурете ја смесата во некое тавче и ставете го во ладилник барем неколку часа да се замрзне. Потоа извадете го тавчето и со вилушка изгребете го оној дел од смесата што е веќе замрзнат, па вратете го тавчето назад.
- 3.Повторете ја оваа постапка уште 2-3 пати или додека целата смеса не е добро замрзната и изгребана. Сипете во чаши за мартини и украсете со малку кора од лимета.
- Cuisine: Десерт
- Course: Без термичка обработка
- Skill Level: Едноставна