Лубеницата е фантастична кога е свежа, ама ни ова нејзино издание не е ништо помалку добро. Пробајте го следниот пат (место сладолед).

Изгребана лубеница

By Гастронаутка Published: August 5, 2012

    Лубеницата е фантастична кога е свежа, ама ни ова нејзино издание не е …

    Ingredients

    Instructions

    1. лубеница пред замрзнување1.Исечкајте ја лубеницата на парчиња, а лиметите исцедете ги. Ставете ги во блендер парчињата заедно со сокот, додадете го шеќерот и мешајте додека смесата не се изедначи (како густо сокче).
    2. смрзната лубеница2.Истурете ја смесата во некое тавче и ставете го во ладилник барем неколку часа да се замрзне. Потоа извадете го тавчето и со вилушка изгребете го оној дел од смесата што е веќе замрзнат, па вратете го тавчето назад.
    3. 3.Повторете ја оваа постапка уште 2-3 пати или додека целата смеса не е добро замрзната и изгребана. Сипете во чаши за мартини и украсете со малку кора од лимета.