Неодамна еден наш пријател, инспириран од едно видео поставено на еден наш македонски сајт, со мала недоверба реши да се обиде да направи кајгана во лушпа. Со малку упорност успеал и реши да ни испрати фотографија од тоа што го добил. Му благодариме на Горан  и ветуваме дека и ние ќе се обидеме. Постапката е едоноставна- заврзете едно јајце во крпа, убаво извртете го за да е измеша белката со жолчката, а потоа јајцето сварете го. Внимателно излупете го и ќе добиете жолто јајце. Погледнете го и видеото каде ги имате сите детали.

Кајгана во лушпа

 

Еве како да го подготвите: