Поради неговата неправилна форма, свежиот ѓумбир од секогаш не мачел кога сме сакале да го излупиме. Кога користвеме лупачи најголемиот дел од ѓумбирот завршување во корпа. За среќа најдовме супер видео на кое видовме како најлесно да се излупи свежиот ѓумбир. Ви треба обична лажица и тоа е тоа. Погледнете го резултатот и вие задолжително применете ја оваа техника.