Домашни кекси во голема стаклена тегла. Еве еден интересен и едноставен рецепт кој особено ќе им се допадне на сите оние кои обожаваат кекси со вус на кафе. Напрaвете си неколку дози, бидејќи брзо ќе отидат, а веќе се договориме да сочуваме нешто за да наполниме една тегла. :)

Капучино кекси

By Гастронаут Published: August 23, 2012

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 30 mins

Домашни кекси во голема стаклена тегла. Еве еден интересен и едноставен …

Ingredients

Instructions

  1. Капучино кекси1.Во сад ставете брашно, шеќер, кафеав шеќер, какао и капучино. Промешајте. Додадете ладен путер исечкан на парченца. Со раце убаво измесете. Додадете млеко и повторно измесете. Замотајте го тестот во пластична фолија и ставете во фрижидер еден час.
  2. Капучино кекс2.Од тестото обликувајте топчиња и на секое топче со прст одозгора направете дупче. Топчињата ставете ги во плех обложен со хартија за печење. Печете околу десетина минута во загреана рерна на 180 степени. (кексите треба да бидат меки кога ќе се извадат од рерна) Оставете ги да се оладат.
  3. Капучино кекс3.За филот измешајте шеќер во прав, капучино и млеко. Ставете ја смесата во кеса за замрзнување. Исечете го врвот и по малку наполнете ги сите кекси. Оставете го топингот добро да се исуши, а потоа послужете ги. Убав апетит.