Прав гурмански вегетаријански ручек, кој ќе им се допадне и на оние кои преферираат месо. Шницлите од соја се навистина одлични. Мал совет за оние кои не сакаат тиквички, ќофтињата можете да ги приготвите и со компири. Добар апетит.
За подготовка на вкусни рецепти потребни се квалитетни продукти, затоа ние ги користевме производите на Виталиа
Ќофтиња со тиквички и шницли од соја

By May 17, 2013
Published:- Prep: 15 mins
- Cook: 25 mins
- Ready In: 40 mins
Прав гурмански вегетаријански ручек, кој ќе им се допадне и на оние кои …
Ingredients
- 25 г соја трошки (Виталиа)
- 4-5 шницли од соја (Виталиа)
- 40 г овесни снегулки (Виталиа)
- 90 г морков
- 80 г кромид
- 150 г тиквичка
- 1 ½ супена лажица интегрално пченично брашно (Виталиа)
- 150 г интегрален ориз
- 2-3 супени лажици мешан зеленчук (свеж или смрзнат)
- малку ладно цедено сончогледово масло (Виталиа)
Instructions
- 1.Сојата ставете ја во подлабок сад и прелијте ја со врела вода. Оставете ја да постои неколку минути, а потоа исцедете го вишокот на вода. Исечкајте ги кромидот и лукот на ситни коцки. Ставете ги шпагетите да се варат според упатството на пакувањето.
- 2.Кромидот и лукот ставете ги да се пржат врз загреано масло во подлабоко тавче. Откако кромидот малку ќе омекне, додадете ја сојата. Пржете околу 15 минути. Потоа додадете ги зачините, добро промешајте и тргнете го тавчето од оган.
- 3.Во подлабока чинија за сервирање, ставете ги шпагетите, прелијте ги со сосот од домати, а одозгора ставете од смесата со соја. Декорирајте со неколку ливчиња свеж магдонос и послужете додека е уште топло. Забелешка: Овие состојки се доволни за 4 лица.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Комбинација
- Skill Level: Средна