Прекрасна ужина, колач со парчиња печени јаболка зачинети со цимет – и благодариме на Магдалена Бошеска за овој прекрасен рецепт.

Колач со јаболка

By Магдалена Бошеска Published: December 25, 2012

    Прекрасна ужина, колач со парчиња печени јаболка зачинети со цимет – и …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Јаболката се лупат и сечкаат на резанки. Се редат во тавче кое претходно е обложено со хартија за печење и на која имаме посипано лебни трошки, малку шеќер и цимет.
    2. 2.Одозгора се наросува сувото грозје (може и брусница ), повторно шеќер и цимет и се пече во загреана рерна, на 180 степени, околу 30 минути.
    3. 3.Во меѓувреме, подгответе ја смесата за пандишпан. Во пластичен сад, измешајте ги сте состојки.
    4. 4.Подготвената смесата за пандишпанот се истура врз печените јаболката и повторно се пече на 180 степени уште 20 минути.
    5. 5.Откако ќе се испече, колачот се превртува и се чека малку да се олади (да се стегнат јаболките) и се вади хартијата. Одозгора се наросува со шеќер во прав.